annsofie_carlsson1

Ann-Sofie Carlsson

Member | Last logged in at

Summering på testet av yale-doorman

Jag är väldigt glad att jag fått lov att testa detta fantastiska lås! Jag kommer aldrig mer vilja ha ett vanligt lås. Det är så skönt att slippa tänka på att ta med sig nyckel när man går ut. Jag har tappat nycklar tidigare genom åren och det är inget kul! Vi bor på en bondgård och har två hundar, så det blir mycket spring geniom ytterdörren på en dag. Som det var innan så blev det ofta så att ytterdörren blev olåst p.g.a. vi inte ville ta med mycklar ut som man riskerade att tappa i nån kohagen någonstans.  Vi kommer nog uteslutande att använda oss av våra sexsiffriga koder, men det känns bra att kunna låsa och låsa upp på andra sätt. Tex när man behöver hundvakt så är det ju enkelt att låsa upp med appen. Jag tycker att all hantering av lås, nycklar, koder m.m. är väldigt lätthanterliga på verisures hemsida. Säkerheten känns hög och jag känner mig trygg med låset. Jag rekomenderar verkligen detta lås och hoppas kunna ha det kvar i många år!

Nyckelfritt med kod och app

Jag måste villigt erkänna att jag inte använt appen särskilt mycket. Jag har öppnat dörren genom den en gång för att släppa in hundvakten och det var ju väldigt smidigt. Det känns ju väldigt trygt att kunna kolla närsom helst om dörren är låst hemma. Det är ju en sån där sak som man kan bli väldigt orolig över när man gått hemifrån annars. "Låste jag dörren?" Men för att kolla andra låsningar och upplåsningar har jag inte använt den. vi är ju bara två i hushållet och jag har inget behov av att kolla om min sambo låst upp dörren hemma eller inte. Jag får inga meddelande i telefonen eller så när någon annan låst upp dörren, men det kanske är en inställningsfråga. Däremot så kommer det mail om man misslyckats med att låsa dörren. Det är ju en väldigt bra funktion tycker jag.

Öppna med nyckelbricka och kod

Vårt nya lås som vi vi haft i ca en vecka fungerar bra. Det första som vi fick var det nåt fel på, men låsfirman bytte ut det snabbt och enkelt. Vi har testat nyckelbrickan + kod ett par gånger, men vi kommer troligtvis mest använda oss av den 6-siffriga koden istället. Anledningen till att vi ville testa ett kodlås, var ju att slippa ha en nyckel. Även om säkerheten är högre med bricka + lås. Så känns det bökigt. Jag har satt på min nyckelbricka på mitt mobilskal, mest för att testa hur mycket det håller för. Dom känns väldigt plastiga och snodden verkar tunn, men dom håller säkert för mer än man tror. Det är ju väldigt smidigt att lägga in koder på nyckelbrickorna så det  är ett +, samt att man lätt kan ta bort en bricka på mina sidor om man råkar bli av med den. Ett annat stort + är de enkla momenten att ändra inställningar via mina sidor på nätet. Vi har valt att lägga in automatisk låsning när dörren stängs. Det känns bra att veta att man aldrig glömmer det. Jag har även testat att ändra ljudvolymen på mina sidor. Först tog jag bort ljudet helt och hållet, men insåg sedan att det var bättre med ljud på låg nivå. Vi är helt klart nöjda med låset.

Nytt lås

Igår kväll så fick vi ett nytt lås monterat eftersom att det var något fel på vårt första som drog ur batterierna. Jag hade faktiskt hunnit sakna det redan trots att vi bara hunnit testa det i fem dagar innan det dog. Så nu känns det bra med ett nytt på plats. Jag kopplade på automatisk låsning vi mina sidor. helt otroligt vad smidigt att kunna göra inställningar på låset via datorn.

Nåt fel på låset

Ett dygn höll de nyinköpta batterierna som jag satte i igår. Jag ringde låsfirman som installerade låset så dom skall komma ut och titta på det. Det är nåt som drar ström hela tiden. Så nu får det bli in och utgång igenom altandörren tills det är fixat. Man märker ju nu att det är väldigt sårbart när det inte funkar.

Inlåst...

Imorse när jag skulle gå ut så var låset dött. Tur att vi har fler dörrar att komma ut igenom. Jag gick in och kollade mina meddelande och kl 22.04 hade jag fått ett meddelande om att det var låg batterinivå. Kl. 02 så hade det kommit ännu ett meddelande som talade om att batterierna var slut. Man tycker ju att batterierna borde hålla mer än 5 dygn... KIllen som installerade låset sa att det skulle signalera i tid för att man skall hinna byta batteri. 4 timmar känns lite kort tid, eller hur? Så det blir till att inhandla nya batterier i dag. Jag får väl även inhandla ett 9 volts batteri att ha i fickan i fortsättningen. Det känns ju inte som att man vågar lita på att man kommer in när man kommer hem. Hoppas att det bara var att de batterier som dom satte i vid installlationen var kassa redan från början. Annars så måste det ju vara något fel på vårt lås.

installerat och klart

Igår kväll precis innan den befarade stormen så kom dom och bytte lås hos oss. Kul att få bli testpilot för detta lås. Jag ser verkligen fram emot att slippa tänka på nycklar som man kan tappa var som helst på gården, eller i en kohage...

 Det tog ett tag innan vi fick allt att fungera, men det berodde inte på varken låset eller installatören utan på att vi inte lyckade hitta rätt uttag för vboxen. Än så länge så har jag bara testat med den sexsifriga koden, men det funkar ju kanonbra. Så skönt att slippa tänka på nycklar när man springer in och ut.