annkristinjosefsson

Ann-Kristin Josefsson

Member | Last logged in at

Summerade recension av det härliga låset !

Nu är det dags att summera vårt ägande av Yale doorman under den tid vi haft det! Vi utgår ifrån kriterierna anvädarvänlighet, låsets funktioner, kvalitet och säkerhet.

Användarvänlighet.

Att vi i vår familj finner låset såpas enkelt att använda tyder på ett det är en utmärkt produkt. Vi tillhör skaran av folk som tycker att saker bara ska fungera och vi har ibland svårt att veta vad felet är om inget fungerar som det ska. Med detta lås , som är digitalt samt uppkopllat till internet så känns det som det är mycket som kan strula. Men så är inte fallet med Yale doorman! Allt fungerar som det ska och vi har inga som helst problem att använda låset. Både knappsatsen och appen är enka att förstå och det märks att det är tänkt att vara användarvänligt och enkelt.

Låsets funktioner.

Yale doorman skulle kunna vara ett enkelt lås där den ända funtionen är att slå in koden som låset har så är du inne i ditt hem. Yale doorman har dock en hel del andra nyttiga och superbra funtioner! Vi i våran familj tycker att funtionen med att låset är uppkopplat via nätet och att vi på så sätt kan få information, låsa upp och byta koder online gör prudukten väldigt spännande och rolig!

Kvalitet.

Kvaliten på låset är än så länge väldigt bra! Låset klär sig bra på dörren. I och med att det faktist är ett lås så är det välbyggt ,känslan och material utstårlar bra kvalitet! Ett extra plus hade varoit om det fanns oliak designer och färger att välja på när man beställer det!

Säkerhet

Är det möjligt att på något sätt komma över koden? Kan man som tillräkligt datorkunnig hacka till sig koden. Tanken är såklart att låset skall vara säkert. Vi upplever att produkten känns säker och vi litar på att den håller oinbjudna gäster bort från vårt hus. Problemet med säkerhet ligger nog snarare i hanteringen av den personiga koden. Det gäller att inte slarva bort den, tillexempel om man skriver upp den på en lapp och förvarar i plånbok eller likande. Lyckas man med det är vi övertygade om att Yale doorman är minst lika säkert som ett vanligt lås!

Allt som allt är vi i familjen nöjda med låset och vi är väldigt glada att vi har fått chansen att pröva de !
 

Kod och app !

Nu har vi haft tid att verkligen pröva appen och all dess fördelar och några nackdelar. Att ha individuella koder är både väldigt roligt och smart ! I familjen har det ännu inte varit något supernödvändigt att se när dörren låses upp och när den låses. Snarare så har vi haft lite tankar kring att det borde vara en möjlghet att kunna blockera om någon ska kunna se exakt vilken tid man kommer och går. Det är ju normalt att ungdomar kanske smyger hem lite senare än vad det ska eller att man lämnar huset utan att man vill att alla som har appen ska veta om det. Kanske tränger det lite på ens privatliv. En sak som dock kommer väl till användning är att man kan se om dörren är låst eller inte. Vi har i och för sig autolås på våran dörren så den ska alltid låsa sig men det känns ändå tryckt att få det bekräftat när man tittar på appen. Dotter i familjen har en pojkvän så det är himla bra att hon kan låsa upp för honom via appen istället för att han ska behöva stå utanför och vänta tills hon kommer hem.

Extra säkerhet med nyckelbricka !

Ännu en lyckad vecka med detta spännande lås ! Nu var de nyckelbrickan och fjärrkontrollen som skulle pröva. Vad jag vet så har vi ingen fjärrkontroll så det blir ju lite svårt att pröva ! Däremot har vi i familjen fått fixat våra nyckelbrickor. Det är absolut käckt att bara hålla brickan framför och skriva in sin kod men en anledning till att vi gillar detta låset så mycket är för att vi inte behöver ha med oss en nyckel eller något annat för att komma in i huset. Med brickan kan man göra en så kallad säker låsning. Det är att när man låser och slår in en kod så kan inte dörren öppnas från insidan. Jättesmart att ha när det inte är någon i huset för om det skulle bli inbrott kan inte tjuvarna ta sig ut genom ytterdörren.

Vi kommer definitivt att använda brickan och det säkra låset när vi ska bort , men om vi enbart ska iväg och träna eller göra ärenden så lämnar vi nog brickan hemma. För som sagt så är de enkeltheten och att inte behöva ta med sig något att öppna dörren med som vi verkligen vergligen gillar.    

Äntligen igång !

Så nu är vårat lås fixat och klart ! Vi fick de i måndags men då funkade inte den trådlösa kopplingen mellan dörren och dator. Så sedan i måndags har vi använt och gjort en kod manuellt. Det var superenkelt. Idag kom hjälpsamma Klas och fixade våran dörr. Felet var tydligen delen av låset som sitter på insidan av dörren som han då helt bytte ut. Så nu har vi gjort våra egna koder (jättekul!) på datorn , jättesmidigt och enkelt , och det är bara att gå in och byta när man vill om man skulle vilja ha en annan kod.

Vi i familjen tycker att det här låset är så roligt. Vi går ut och in lite mer än vad vi behöver för att kunna låsa upp med våra koder! Första intrycket är definitivt positivt.