magnus_andersson_733

Magnus Andersson

Member | Last logged in at

Inställningar

Hittade instruktioner om hur man ändrar ljudnivån på låset. 

Ljudinställningar
•    Tryck    # masterkod #
•    Tryck    7 #
•    Tryck    1 för ljud AV
•    Tryck    2 för låg volym
•    Tryck    3 för hög volym
•    Bekräfta    med    #

Dock var jag tydligen inte tillräkligt tekniskt kunnig för att klara av det!!

Hmm..

Kom på att jag kan kolla på "Mina Sidor" på www.verisure.se. Oj vad enkelt. Loggade in, klickade på "Inställningar" som ligger under "Mitt system", vidare till ljud och volym, och till sist "Ändra".

Vips så var ljudet justerat till en annan nivå. Gcik bort till låset för att kontroller att det var ändrat och det var det :)

Irriterande ljud

Delar av familjen har upplevt ljudet när man låser eller låser upp som störande. Nu har vi kollat i instruktionerna och faktiskt hittat att man kan justera volymen i tre olika nivåer. Så nu har vi löst detta "problem" :)

 

Nämnde i ett tidigare inlägg att det var svårt att stänga dörren mjukt. Som vi trodde så har det blivit bättre och bättre med tiden. Nu är det enkelt att dra igen dörren lika mjukt som en "vanlig" dörr.

Nyckelbrickan

Nu är även nyckelbrickorna registrerade och vi har valt att ge dem till våra föräldrar! De tyckte att det var bättre att få en bricka och en kortare kod än den brickfria koden som är 6 siffror. De tyckte också att det kändes säkrare att använda en kod plus en bricka? För vår del så har vi märkt att vi använder appen och den långa brickfria koden istället för brickan. 

Väldigt smidigt att inte behöva ha med sig något när jag ska ut på en löprunda och ändå kunna låsa hela huset! Springa med en nyckel i handen är inte något jag vill göra så detta är perfekt!!

Aldrig mer utelåst!

När vi fick höra talas om Yale Doorman tänkte vi genast att detta är precis vad vi behöver, då framför allt den ena tonåringen mer än en gång slarvat bort sina nycklar. Vid närmare eftertanke och viss påminnelse så ska det dock erkännas att det är mamman i huset som oftast förlagt sina nycklar och mer än en gång suttit utanför huset och inväntat "hjälp". Till allas stora glädje och lättnad kommer detta nu inte hända tack vare denna genialiska produkt.

Appen inger både tryggehet och bekvämlighet . Trygghet genom att vi kan se att barnen kommit hem när vi själva inte är hemma. Bekvämlighet att dörren kan låsas upp när exempelvis mor och farföräldrar har vägarna förbi och ingen är hemma. Inte helt sällan kommer man på när man gått och lagt sig att ingen har låst dörren och kan då enkelt klicka på appen och så är dörren låst:) 

 

 

 

 

Lättare att stänga på ett mjukt sätt.

De första dagarna har det varit svårt att stänga dörren utan att behöva slå igen den. Har inte gått att smyga igen den! Installatören sa att det kan ta ett tag innan allt är uppsmörjt som det ska och att det kommer att bli bra med tiden. Nu efter några dagars flitigt användande så märker vi skillnad. Det går nästan att smyga igen dörren :) Så det stämmer att det blir bättre med tiden!

Än så länge är vi nöjda med låset och med tanke på att vi har två tonåringar som ibland glömmer saker är det perfekt med ett lås som går att öppna med annat än nyckel :)

Nu är det på plats!!

Nu har vi fått låset installerat av Jörgen på Blekinge Lås & Larmteknik. Efter några justeringar av Jörgen så var allt på plats med precision :) Allt gick smidigt och bra!

Koden är inlagd och appen är nerladdad och båda fungerar utmärkt. Nu ska jag bara lägga till brickorna så är allt igång.