Installationen

Så var låset på plats. 2 duktiga installatörer var här imorse.

Montaget av själva låset gick smidigt, inte mer kompliserat än att byta en vanlig låskista och slutbleck, en viktig detalj är att avståndet till slutblecket är nära så att låset via en liten brytare känner av om dörren är stängd eller inte.

Utseende.
Från utsidan tycker jag låset ser bra ut. Stilren modern design och prydligt. Det tar nog ett litet tag att vänja sig vid att det påminner om låset till en arbetsplats och inte en villa, Man är ju van vid ett trycke och en låscylinder.
Från insidan ger det ett lite klumpigt intryck, det till största delen beroende på att det ska finnas plats för 4 stycken AA batterier.
Säkert också något man vänjer sig vid men det är ivarjefall första intrycket.

Det som vi fick med i installationen var förutom låset, 3 stycken kodbrickor och enheten som kommunicerar med vår router, fjärrkontrollen var inte med, det ska redas ut imorgon.

Installatören guidade mig genom installation av låset på Verisures Mina Sidor. Inget stort problem för någon med medelgod datorvana, Man ska registrera lösenord på flera platser och vid registrering av användare skall man använda en kod som erhålls via sms.
SMS koden är giltig i 10 minuter, man kan alltså registrera flera användare med samma sms kod, det är lätt att tro att man behöver en ny sms kod för varje ny användare, enligt installatören har man bara ett litet antal sms koder att hämta, sedan spärras tjänsten, vilken i och för sig tydligen låses upp enkelt via Verisures kundtjänst som tilldelar fler sms koder.