Utvärdering och summering

Ännu ett familjebesök har passerat vår dörr med Yale Doorman och även dessa person tycker att låset är bra. Den besökande familjen fick en kod och barn och vuxna kunde lätt komma in och gå som de vill. Mycket enkelt och uppskattat.

Jag gillar även möjligheten att se vilka som öppnat och när, samt att kontrollera att inte barnen glömt att låsa när de har gått ut. Ibland börjarjag jobba tidigt och kan då se när barnen kommer iväg till skolan samt när de kommer hem. Appen är väldigt bra och gör att man har full kontroll.

En utvärdering av våra veckor med Yale Doorman.

Användarvänlighet.

Vi startade vårt test med att vänta med att installera Appen för att testa låset i dess grundutförande. Detta för att testa och lära oss allt om låset. Och det är lite krångligare att lägga in koder, göra personliga inställningar eller anpassa låset men det är inte svårt, det kräver bara att man har lite mer tid.Efter att vi installerat appen gick allt mycket smidigare och det ör inga problem att lägga in användare och koder.

Funktioner.

Vi gillar möjligheten med en app som ger en full kontroll och att kunna anpassa låset via nätet.Att låsa och låsa upp via telefonen underlättar men kod är nog det som vi kommer att använda oss av. Brickan + kod känns lite besvärlig.Tillfälliga koder är perfekt för oss som familj då vi ofta får besök av långväga släktingar.

 Vi gillar dock inte att låset blinkar grönt på utsidan ett tag efter man låst upp. Har inte blivit klar på hur länge det blinkar. Förstår egentligen inte vitsen med den funktionen. Och varför är knappen för låsning (*) samma som man inleder sin kod med? Om jag kommer hem  antar jag att dörren är låst och trycker då * för att slå min kod. Är dörren öppen låser ju den sig och jag måste trycka * igen. Varför inte låsa med # eller inleda kod med densamma? 

Vi gillar inte heller att man inte ser på insidan om låset är låst eller öppet. En liten diskret diod drar ju inte så mycket ström.. Vi är ganska långa i familjen och siffrorna på knappsatsen syns inte så bra uppifrån.Tur då att barnen är de som öppnar mest även om vi är med.

Kvalitet.

Låset känns gediget. Inga sladdriga handtag och en rejäl låskläpp. Ger ett mycket bra intryck.

Säkerhet.

Låset är vad vi förstår inte godkänt av SSF ännu pga vissa teknikaliteter med kommer säkert att bli det inom en snar framtid. Vi undrar dock, om man t.ex. skulle vara bortrest en längre tid och missa indikationerna på låg batterinivå inte skulle kunna montera in ett litet backup-batteri (knappcell) som kopplas in (over ride) med en viss kod för att tillåta öppning fast batterierna i låset har tagit slut. Är väl ingen sund människa som går omkring med ett 9v-batteri i fickan om i fall att..

Summering.

Frugan var lite skeptisk till en början men har till viss del ändrat sig. Låset kommer att passa oss bra som barnfamilj då barnen slipper ha nycklar med sig till skolan och att man kan ha lite koll på om de kommer hem säkert. Låset är lätt att programera med nya användare och koder vilket gör det roligare och säkrare då man lätt kan radera och ändra tillfälliga koder. Minus för att det är lite klumpigt på insidan och att det känns osäkert om man missar att batterierna tar slut pga en långresa. Ett backup-batteri löser det problemet. På det stora hela är vi mycket nöjda med låset och jag har redan rekommenderat grannen att skaffa ett.