Smidigt med appen och koder

Vi använder mest appen till att ha koll på låsets status, dvs låst eller olåst samt kolla vem som manövrerat låset och när. På bilden kan man se på höger sida när min dotter ringde mig till jobbet när hon glömt sin nyckelbricka. Jag låste upp dörren åt henne och kunde sedan se att hon låst efter sig när hon kommit in. Så grymt smidigt och jag kände mig trygg!!

På vänster sida är en skärmdump på när barnen under lovet skulle åka själva in till centrum. Vi kunde smidigt kolla när de åkte, att de låste när de gick och vi kunde se att de kommit hem igen.

Visst finns det nackdelar med att allt registreras. Nu får man skäll när man inte gått ut med hunden i tid på morgonen! :)

Skämt åt sido så kan man känna sig lite övervakad. Dock så anser vi att det är mer fördelar än nackdelar med det. Vi vuxna lämnar huset innan barnen och vi har som vana att alltid kolla på appen om dörren är låst. Jag är ofta orolig att barnen glömt låsa, den oron har släppt nu.

Vi har låtit våra grannar testa att använda låset med en kod som de själva valt. De är ofta djur och växtvakter åt oss när vi reser bort. De tycker om låset och tycker det är väldigt lätt att använda. Nu slipper vi ge dem nyckeln när vi ska någonstans. Vi kan även hålla koll när de är där och känna oss trygga med att hela tiden kunna se att huset är låst. När våra bekanta kommer på besök med sin husvagn skapar vi bara en användare på mina sidor och ger dem en kod. Då kan de komma in på natten eller om vi åker iväg på något ärende.