Nyckelbricka vs Verisure appen

Eftersom det inte går att använda en fjärrkontroll när man har Verisure appen kopplad till låser så har vi tyvärr inte kunnat testa den. Nu kan man ju använda appen för att fjärröppna så det är inga problem och faktum är att appen är mycket bättre. Jag ser ingen nytta med en fjärrkontroll som bara innehåller en öppna och låsa funktion.

Jag använder bara den 6-siffriga koden och Verisure appen när jag låser upp. Nyckelbrickorna använder resten av familjen. Appen har jag använt ett par gånger i början när vi fick låset. Då hände det att barnen låste när de gick ut men glömde ta med sig sina nyckelbrickor. När de kom hem och inte kom in kunde de ringa till mig och be mig låsa upp när jag var på jobbet. Det är den största fördelen med att kunna öppna och låsa via appen. Man kan ju sitta på andra sidan jorden och öppna eller låsa. Jag har funderat på nackdelar med att använda appen men har inte kommit på några, det är väl mer utveckling utav den som man önskar.

Barnen har var sin nyckelbricka med kod. Man kan programmera nyckeln så den fungerar utan kod men det är inget som vi använder. Det blir mycket högre säkerhet men nyckel och kod. Först tänkte vi att barnen också bara skulle använda kod men insåg direkt att det skulle bli tokigt. När barnen kommer hem med kompisar så är det lätt hänt att koden hamnar i fel händer.

Jag har som sagt aldrig använt nyckelbricka och med tiden har även min sambo slutat använda den. Mycket av vinsten med elektroniskt lås är ju att slippa bära med sig nycklar. Nu är inte nyckelbrickan så stor så det är inget problem. Det är även något som både jag och min sambo använder i arbetet. Nackelen med brickan är den lilla gummisnodden, det borde följa med en riktig nyckelring ifall man har nyckelbrickan på ett ställe där den utsetts för hårt slitage, som på en nyckelknippa.