Snart halvvägs genom testet.

Då har snart halva tiden för vår del passerat med testet av Yale Doorman.

Installationen gick smärtfritt av en proffsig låssmed och då jag inte var hemma vid installationen lämnades tydliga instruktioner till husvakten om hur låset skulle registreras. Stort tack, Jörgen. Första intrycket var att det var stort på insidan och såg ut som ett hotellås. Utsidan däremot upplevs smäckrare och inte så klumpig.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Vi valde att vänta med att installera Verisures App för att testa låset i dess grundutförande först. Koderna programmerades enkelt in likaså nyckelbrickor. Vi upplevde under denna tid att det var ett enkelt lås att sköta. Inga större missöden förutom att låskolven ibland åkte ut när dörren var öppen efter att dörren sakta blåst nästan igen. Detta skedde när barnen öppnat dörren och bara släppt densamma vind för våg. Vi upplevde också låset lite trögt att stänga och man fick ta i för att det skulle klicka igen. Detta har blivit bättre i och med man använder dörren mer och nu har det blivit betydligt enklare.

Vi installerade sedan Appen från Verisure och jag gillar överskådligheten och tillgängligheten. Mycket enkelt att ladda koder, installera brickor och knyta dem till personer. Jag kan nu hålla koll på när dottern kommer hem från skolan och att hon låser dörren efter sig (annars gör ju jag det :-)) 

Häromdagen när min fru skulle öppna med bricka och kod fungerade det helt plötsligt inte. Hon fick bara felmeddelande. Likaså när dottern skulle öppna med kod fungerade det inte heller. Jag fick öppna med masterkod men sedan fungerade allt som vanligt. Vet faktiskt inte vad som hände men det har inte hänt sedan dess.

Nästa vecka kommer vi att programmera 24h koder då släkten kommer på besök. Ska bli intressant att testa och få lite input av dem om vad de tycker om låset.