Lite funderingar

Idag ringde låsinstallatören upp mig efter att jag lämnat ett meddelande. Jag ville veta varför jag inte fått någon fjärrkontroll och jag hade lite frågor om vissa funktioner.

Det visade sig att det är många funktioner som "försvinner" när man knyter låset mot Vboxen. Nu är jag ingen expert på detta men skall försöka förklara vad installatören berättade för mig. Han berättade att han kopplade in kommunikationen med Vboxen på den plats där läset normalt kommuniseerar med fjärrkontrollen. Således fungerar inte fjärrkontrollen så länge Vboxen är inkopplad. Jag vet inte om det var därför som jag inte fick någon fjärrkontroll?

Jag frågade honom även om möjligheten att lägga in 24h kod, hur man använder nyckelbricka utan kod och hur man programmerar direkt på låset. Det ända svar jag fick var att det inte går att få dessa funktioner så länge låset är ihopkopplat med internet, dvs mina sidor och Verisure appen. Det går tydligen bara att ändra inställningar via dessa och inte låset. Är det någon annan som fått denna information eller har min låskille fel?

Det blir många funktioner som vi inte kan testa om han har rätt. Det förklarar också varför jag inte lyckas lägga in 24h kod mm på låset.