Första intrycket

Fick vårt Yale Doorman installerat av låsfirma igår. Installationen gick relativt smärtfritt. Fick dock ta upp lite större hål i dörren för att borrskyddsplattan skulle få plats i hålet tillsammans med kistan. Men det fixade låskillen galant.

Första intrycket av låset är mycket bra. Precis som andra skrivit kan det kännas lite kontorskänsla på utsidan och lite klumpigt på insidan. Men det är inget som stör nämnvärt. Kan även tycka att det slamrar lite i låsblecken när man öppnar och stänger. Men även det är petitesser.

Att programmera upp det är busenkelt. Via Mina Sidor lägger man in familjemedlemmarna och vilken kod (6-siffrig) som varje person skall ha, eller om man vill att någon skall ha kodbricka + kod (4-siffrig). Har inte riktigt bestämt hur vi skall göra.

Enbart kod är ju väldigt smidigt, men kod + bricka är ju lite säkrare. Funderar på om vi vuxna skall ha enbart kod men barnen skall ha bricka + kod. Man vill ju inte att alla deras kompisar skall hänga över axeln när dom låser upp och att dom lär sig en kod som funkar.

Hur har ni tänkt göra?

Annars verkar det funka riktigt bra. Så bra att min fru spontant sade "-Jag gillar det nya låset!" Hur ofta säger man att man gillar ett lås? :-)

Eftersom vi snart skall byta ut våra två entredörrar så blir det nog att köpa ett Doorman-lås till den andra dörren också. Kanske även byter altandörren och sätter ett där med!

Sen skall jag också ta och kolla upp några av tillvalen som finns. Är intresserad av rökdetektorerna som även mäter temperatur och luftfuktighet, samt luftfuktighetssensor man kan ha i krypgrunden.

I morgon blir det att programmera upp det sista och utbilda familjen!